Uitleg Groeikaart

Spel

De Groeikaart geeft spelers inzicht in hun eigen ontwikkeling. Zie zien welke spellen ze goed beheersen en welke spellen ze nog vaker moeten oefenen. Ook hebben ze inzicht in het aantal opgaven dat ze gemaakt hebben en hun goede en slechte opgaven.

Sterren

De score van een spel wordt in de Groeikaart weergegeven met sterretjes. De speler kan maximaal tien sterren halen. Dat betekent dat hij alle opgaven binnen dit spel op kan lossen. Een score van vijf sterren betekent dat hij de helft van de opgaven goed kan beantwoorden. De sterren tonen in welk spel de speler uitblinkt ten opzichte van andere spellen.

De score

Onder de sterren staat nog een score. Deze score loopt van 1 tot 1000. De scores 300, 400, 500, 600, 700 en 800 staan gelijk aan het gemiddelde niveau van eind groep 3, 4, 5, 6, 7 en groep 8.

Kronen

Bij spellen met een score boven de 950, zullen er kronen verschijnen. Deze spellen zijn zo goed als uitgespeeld. De speler kan nog wel verder spelen, want er zijn nog genoeg moeilijkere opgaven, maar wij raden aan om te richten op spellen met een lagere score.

Goede en slechte opgaven

Door op de plus achter een spel te klikken, krijg de speler nog meer informatie over hoe het spel. Hij ziet de droomopgaven en nachtmerries.

Droomopgaven en nachtmerries

Droomopgaven zijn opgaven die erg goed gemaakt zijn. Hierbij wordt de vraag, het goede antwoord en de tijd die de speler erover gedaan heeft om de vraag te beantwoorden.

De nachtmerries zijn de opgaven die de speler moeilijk vond. Hier kan de speler wellicht wat van leren.

Als een spel lang niet is gespeeld worden er geen droomopgaven en nachtmerries getoond. Sommige spelletjes hebben geen droomopgaven en nachtmerries.

Misschien ook interessant: