Eerste keer gebruiken

Start

Wat leuk dat je start met Prowise Learn! Je kan leerlingen, leerkrachten en schoolklassen op twee manieren invoeren:

1. Route 1: Koppelen met Basispoort

Gebruik een koppeling met Basispoort om alle leerlingen en leerkrachten in één keer in te voeren in Prowise Learn. De gegevens vanuit Basispoort worden dan één op één overgenomen in Prowise Learn. Zo zijn de gegevens altijd automatisch up-to-date en hoef je geen aanpassingen handmatig door te voeren. Daarnaast hebben leerlingen, leerkrachten en beheerders direct toegang tot Prowise Learn via Basispoort.

Wanneer de koppeling is geactiveerd, is het niet alsnog mogelijk handmatig wijzigingen door te voeren of de koppeling ongedaan te maken. Daar staat tegenover dat het enorm veel tijd scheelt en je geen wijzigingen handmatig hoeft door te voeren.

1.a Basispoort koppeling voor bestaande klanten

Gebruik je Prowise Learn al en staan er gebruikers in jullie account? Dan dient er eerst eenmalig door het Prowise Learn-team een koppeling te worden gerealiseerd tussen de leerlinggegevens in Prowise Learn en Basispoort.

Om de koppeling te realiseren dien je zowel in Basispoort ingelogd te zijn als ICT Coördinator en als beheerder in Prowise Learn.

• Geef bij Basispoort onder het kopje ‘Uitgeverijen’ met een vinkje bij Prowise Learn aan dat je Basispoort met Prowise Learn wenst te koppelen.
  • Log vervolgens in bij Prowise Learn met je beheerder-inloggegevens.
  • Ga nu naar Beheer > Gebruikers toevoegen.
  • Klik op ‘Gebruikers importeren vanuit Basispoort’, je zet nu de koppeling met Basispoort in gang.
  • Het Prowise Learn-team zal nu de matching die voor de koppeling nodig is handmatig uitvoeren. Je ontvangt van ons binnen twee werkdagen een mail als de matching is uitgevoerd en de koppeling gerealiseerd. Vanaf dat moment kun je via Basispoort inloggen in Prowise Learn en direct aan de slag.
  • Om kinderen toegang te geven tot onze programma’s log je in als beheerder bij Prowise Learn en klik je op Beheer > Licenties koppelen. Plaats een vinkje achter de naam van je leerlingen om ze toegang te geven tot Learn (Rekentuin, Taalzee en Words&Birds). Vanaf dit moment kunnen ze met Prowise Learn aan de slag.
  • Let op: als er op een later moment nieuwe leerlingen bijkomen moeten deze handmatig nog gekoppeld worden aan de Learn licenties via Beheer > Licenties koppelen.

Iedere nacht wordt de koppeling met Basispoort up-to-date gemaakt. Zo zijn de gegevens van je school altijd actueel.

1.b Basispoort koppeling voor nieuwe klanten

Gebruik je Prowise Learn voor het eerst of staan er nog geen gebruikers in jullie account? Koppel dan eenvoudig met Basispoort door de volgende stappen te doorlopen:

Om de koppeling te realiseren dien je zowel in Basispoort ingelogd te zijn als ICT Coördinator en als beheerder in Prowise Learn.

• Geef bij Basispoort onder het kopje ‘Uitgeverijen’ met een vinkje bij Prowise Learn aan dat je Basispoort met Prowise Learn wenst te koppelen.
  • Log vervolgens in bij Prowise Learn met je beheerder-inloggegevens.
  • Ga naar Beheer > Gebruikers toevoegen.
  • Klik op ‘Gebruikers importeren vanuit Basispoort’, en bevestig dat je jouw school wilt koppelen.
  • Je krijgt nu de melding dat de synchronisatie wordt uitgevoerd, waarna je de melding krijgt dat de koppeling is gelukt.
  • Klik op Beheer > Gebruikers, je ziet hier de namen van de leerlingen en leerkrachten.
  • Om kinderen toegang te geven tot onze programma’s log je in als beheerder bij Prowise Learn en klik je op Beheer > Licenties koppelen. Plaats een vinkje achter de naam van je leerlingen om ze toegang te geven tot Learn (Rekentuin, Taalzee en Words&Birds). Vanaf dat moment kunnen ze met Prowise Learn aan de slag.
  • Let op: als er op een later moment nieuwe leerlingen bijkomen moeten deze handmatig nog gekoppeld worden aan Learn via Beheer > Licenties koppelen.

Iedere nacht wordt de koppeling met Basispoort up-to-date gemaakt, zo zijn de gegevens van je school altijd actueel.

2. Route 2: Handmatig invoeren/ kopiëren vanuit een CSV- of Excel-bestand

Het is ook mogelijk leerlingen en leerkrachten handmatig één voor één in te voeren in Prowise Learn.

Heb je al een koppeling met Basispoort in Prowise Learn? Dan is het niet meer mogelijk gebruikers handmatig in te voeren.

2.a Handmatig spelers invoeren

Wil je handmatig spelers invoeren? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Handmatig Gebruikers Toevoegen.
  • Klik vervolgens op het tabblad Speler.

• Vink bij Licenties het vakje voor het product aan om de leerling direct te koppelen aan een product.
  • Vul alle velden in. Let op: Gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.
    • Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon in.
    • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie in.
  • Klik op Opslaan.
  • De inloggegevens van spelers vind je bij Beheer > Wachtwoorden Spelers.

2.b Handmatig leerkrachten invoeren

Wil je handmatig leerkrachten invoeren? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Handmatig Gebruikers Toevoegen.
  • Klik vervolgens op het tabblad Docent.

• Vul alle velden in en klik op Opslaan.
  • Je collega’s krijgen een mail waarmee ze hun inloggegevens kunnen aanmaken. In de mail staat tevens een link naar de inlogpagina.
  • Je bepaalt zelf het aantal leerkrachten dat je invoert. Dit staat los van het aantal licenties dat er is besteld. Licenties gelden alleen voor leerlingen.

2.c Handmatig schoolklassen aanmaken

Wil je handmatig schoolklassen aanmaken? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Schoolklassen.
  • Klik nu linksonder op Nieuwe schoolklas*.
  • Geef de schoolklas een korte naam, waarvan jij, en je collega’s begrijpen welke klas daarmee wordt bedoeld. Bijvoorbeeld: groep 4/5 a of klas 1W.
  • Klik op de bijbehorende leerkracht om deze toe te wijzen aan de schoolklas. Je kan meerdere leerkrachten selecteren door de CTRL-toets ingedrukt te houden terwijl je de leerkrachten individueel aanklikt.
  • Klik op Opslaan.
  • Als Remedial Teaching praktijk kun je het beste één schoolklas aanmaken waar je al je cliënten aan koppelt.

2.d Gebruikers kopiëren vanuit een CSV- of Excel-bestand

Het is ook mogelijk leerlingen per groep of klas in te voeren in Prowise Learn.

• Open een CSV-bestand (bijvoorbeeld Excel) waarin alle leerlingen staan.
  • Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Gebruikers importeren via CSV-bestand.

• Vink bij Licenties het vakje voor het product aan om leerlingen te koppelen aan dit product.
  • Geef in het bovenste deel van het scherm aan op welke manier je de leerlingen wilt invoeren.
  • Kopieer daarna de juiste gegevens uit je CSV-bestand en plak deze in de juiste kolom onderaan het scherm in de Beheerdersomgeving. Vul alle kolommen in en zorg ervoor dat de kolommen een gelijk aantal rijen hebben.
  • Klik op Opslaan.
  • De inloggegevens van de spelers vind je bij Beheer > Wachtwoorden Spelers.

Let op: Alle gegevens van een leerling dienen op dezelfde regel te staan. Gegevens op een volgende regel worden door het systeem gezien als aparte leerlingen. Controleer dus per kolom of er geen spatie of enter staat na de laatste naam.

2.e Gebruikers aan schoolklassen koppelen

Wil je leerlingen en leerkrachten koppelen aan schoolklassen? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Schoolklassen.

• Klik vervolgens op Spelers Toewijzen of Docenten Toewijzen.
  • Selecteer de leerling/leerkracht en klik op Klas in.

• Heb je een leerling/leerkracht aan de verkeerde klas toegewezen? Selecteer de leerling/leerkracht en klik op Klas uit.
  • Klik op Opslaan.

Tip 1: Als je de CTRL-toets ingedrukt houdt terwijl je leerlingen aanklikt, kun je meerdere leerlingen tegelijkertijd selecteren.

Tip 2: Als je de SHIFT-toets ingedrukt houdt, en twee leerlingen aanklikt, selecteer je ook alle leerlingen die tussen de twee leerlingen staan.