Eerste keer gebruiken

Start

Wat leuk dat je start met Oefenweb! Je kan jouw kind gemakkelijk handmatig invoeren. Maak je al gebruik van één van onze producten? Dan hoef je kinderen niet opnieuw in te voeren. De kinderen moeten enkel gekoppeld worden aan het nieuwe product. Ga hiervoor naar: 2. Kinderen aan een product koppelen.

1. Nieuwe kinderen invoeren

Heb je nog geen kinderen ingevoerd? Volg dan dit stappenplan:

• Log in met je eigen inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan op Beheer > Gebruikers Toevoegen.
  • Klik nu op Handmatig gebruikers invoeren.
  • Klik vervolgens op het tabblad Speler.

Speler invoeren

• Vul nu de gegevens van je kind in. Let op: gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.
    • Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon in.
    • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie in.
  • Vink bij Licenties het vakje voor het product aan om je kind direct te koppelen aan een product. Bij gebruik van meerdere producten hoef je dus maar één account voor je kind aan te maken en deze te koppelen aan de gewenste producten.
  • Klik op Opslaan.
  • De inloggegevens van je kind vind je onder Beheer > Wachtwoorden Spelers.

2. Kinderen aan een product koppelen

Wil je je kind enkel koppelen aan een nieuw product? Volg dan deze stappen:

• Log in met je eigen inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in op Beheer > Licenties Koppelen.
  • Met een vinkje koppel je je kind aan een licentie.

Product toewijzen

• De inloggegevens van je kind vind je bij Beheer > Wachtwoorden Spelers. De inloggegevens van je kind zijn hetzelfde voor Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

3. Een extra ouder-account aanmaken

Wil je een extra ouder account aanmaken? Volg dan deze stappen:

• Log in met je eigen inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan op Beheer > Gebruikers.
  • Klik op het tabblad Ouders.
  • Klik onderaan het scherm op Nieuwe Ouder.
  • Vul alle velden in en klik op Opslaan.