Eerste keer gebruiken

Start

In deze instructie lees je hoe je onze oefenprogramma’s klaarmaakt voor gebruik. Doorloop de stappen en jij en je kind(eren) kunnen werken met onze producten, zoals Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

Indien je al van één van onze producten gebruikmaakt en een extra Oefenwebproduct heeft aangeschaft, is enkel stap 2 voor jou van toepassing: “Spelers koppelen aan het product“.

1. Een individuele speler invoeren

• Klik in het menu op Beheer – Gebruikers toevoegen.
  • Kies voor de optie Handmatig gebruikers invoeren.

Speler invoeren

• De speler wordt standaard gekoppeld aan alle producten waar je een abonnement op hebt. Dit kun je aanpassen door enkel op het product te klikken waar je de speler aan wilt koppelen. Wanneer je geen product selecteert is het voor een speler niet mogelijk om in te loggen en telt de speler niet mee voor het aantal actieve Oefenweblicenties dat je in gebruik hebt.
  • Klik achter Groep op het blauwe pijltje en selecteer de groep waar de speler in zit.
  • Geef in het menu Geslacht het juiste geslacht van je kind aan.
  • Vul de Voornaam in.
  • Vul de Achternaam in.

Let op: Gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.

• Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon.
  • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie.
  • Vul achter Geboortedatum de juiste geboortedatum in van het kind.
  • Indien gewenst kun je ook het E-mailadres van de speler invoeren. Dit is niet vereist.
  • Klik op Opslaan nadat alles is ingevuld.
  • Herhaal de voorgaande stappen voor het invoeren van eventueel meerdere kinderen.

2. Spelers koppelen aan het product

Spelers kunnen pas spelen in de Oefenwebproducten als ze zijn gekoppeld aan één of meer producten. Dit koppelen aan een product kan al gedaan worden bij het invoeren van de spelers (stap 1 van deze handleiding). Wanneer dit nog niet is gebeurd dan kun je dit ook apart doen onder Beheer – Licenties koppelen.

Wanneer je een speler toegang geeft tot één van onze producten verbruik je één licentie. Dus wanneer je twee spelers koppelt aan bijvoorbeeld zowel Rekentuin als Taalzee verbruik je vier licenties. Het aantal licenties dat je per product kan gebruiken heb je tijdens het bestelproces vastgelegd. Middels een bijbestelling kun je voor het eind van de abonnementsperiode dit aantal wel ophogen.

• Voor het koppelen van spelers aan producten ga je in het menu naar Beheer – Licenties koppelen.
  • Er verschijnt vervolgens het onderstaande scherm.

Product toewijzen

• Achter de namen van de spelers zie je de verschillende Oefenwebproducten staan. Enkel de producten waar je een abonnement op hebt zijn weergegeven.
  • Vink het vakje voor de naam van het product aan om alle spelers toegang te geven tot een product.
  • Vink achter de naam van elke speler het product aan als je een individuele speler toegang wilt geven.

Je kunt een speler toegang geven tot één, beide of geen enkel product. Dit bepaalt dus van welk(e) product(en) een speler gebruik kan maken.

Vanaf het moment dat spelers gekoppeld zijn aan een product kunnen ze inloggen met hun eigen inloggegevens. Deze inloggegevens zijn automatisch gegenereerd en kun je terugvinden in het menu onder Beheer – Wachtwoorden spelers.

3. Resultatenrapportage

Onze producten hebben een uitgebreide resultatenrapportage. Dit biedt inzicht in sterke en zwakke punten, veelgemaakte fouten en de ontwikkeling van spelers. Het geeft tevens een goed beeld van het niveau van spelers op verschillende domeinen ten opzichte van referentiegroepen.

De resultaten bekijk je in een klas- of groepsoverzicht. Per speler wordt hier de score vergelijken met leeftijdsgenoten. De referentiegroep kun je naar wens aanpassen naar een hogere of lagere vergelijkingsgroep.
Daarnaast kun je zien wanneer de spelers voor het laatst hebben gespeeld en hoeveel opgaven er zijn gemaakt.
Ten slotte kun je een individueel overzicht voor een speler inzien. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de domeinscores, veelgemaakte fouten, ontwikkelingsgrafieken en individuele gegevens van de speler.

Wil je meer informatie over het gebruik van de backend en resultaten rapportage? Bekijk dan de instructie resultaten van spelers.