Opstartinstructies Prowise Learn

Start

Welkom bij Prowise Learn. Het klaarzetten van onze oefenprogramma’s kost je ongeveer een half uur tot een klein uur.

Voor je leerlingen worden automatisch inloggegevens gegenereerd waarna ze zonder verdere instructie aan de slag kunnen met onze producten. Wij adviseren om leerlingen wekelijks ca. 100 opgaven in de oefenprogramma’s te laten maken.

Hulp en ondersteuning

Als je bent ingelogd in de beheerdersomgeving, vind je bovenaan een helpicoontje (vraagteken). Hier vind je veel informatie en instructies. Je kunt beginnen met de ‘Eerste keer gebruiken instructie‘ waarin wordt uitgelegd hoe je leerlingen invoert.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van onze programma’s? Bekijk dan de volgende instructies: Spelen in onze producten, Beschikbaarheid spellen, en Resultaten.

Inloggen

Leerlingen loggen net als beheerders en leerkrachten in via het inlogscherm van Learn. Hiervoor heeft een gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Na het invoeren van de leerlingen kun je de lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden van leerlingen vinden in de backend (Beheer > Wachtwoorden spelers). Na het inloggen kan een speler kiezen voor Rekentuin, Taalzee of Words and Birds.

Inloggen bij Learn

Wijzigen wachtwoorden

Indien een leerling zijn/haar wachtwoord moeilijk kan onthouden of wanneer een wachtwoord van een leerling bij anderen bekend is, kun je dit aanpassen in de backend. Ga naar Beheer > Wachtwoorden spelers en klik hiervoor op Wachtwoord wijzigen achter de naam van de leerling in het wachtwoorden overzicht. Je kunt tevens je eigen inloggegevens aanpassen. Ga hiervoor naar Beheer > Mijn wachtwoord wijzigen.

Wil je de producten zelf ook eens spelen?

Als je bent ingelogd met je eigen inloggegevens, heb je de mogelijkheid om onze producten uit te proberen door te klikken in de menubalk op Spelomgeving. Via de pijltjes, rechtsboven in de menubalk, kun je switchen naar een ander product en ook deze uitproberen door te klikken op Spelomgeving.

Middels de Spelomgeving zie je exact wat leerlingen zien wanneer ze onze spellen spelen. Het belangrijke verschil met de producten voor leerlingen is dat de resultaten in je Spelomgeving niet worden opgeslagen. Het is puur bedoeld om spellen uit te proberen of voor klassikaal gebruik op het digibord.

Adaptief, hoe werkt dat?

adaptiviteit-animatieDe oefenprogramma’s van Prowise Learn zijn uniek vanwege de wetenschappelijk onderbouwde adaptieve technologie, welke is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee krijgen spelers altijd opgaven en feedback aangeboden op het eigen niveau. Snel veel goede antwoorden geven leidt vanzelf tot moeilijkere opgaven. Hierdoor kan het gebeuren dat goede leerlingen soms opgaven aangeboden krijgen, die nog niet zijn behandeld in de klas. Bij te moeilijke opgaven kunnen leerlingen fouten maken of op het vraagteken klikken. De computer registreert dit en zal weer een opgave kiezen uit een makkelijker gebied. Alleen bij de eerste keer spelen zal het programma even moeten zoeken wat het niveau is van de leerling. Vervolgens krijgt de leerling altijd opgaven op het eigen niveau en is het zo ingesteld dat het altijd het merendeel van het aantal opgaven goed maakt.

Vanwege de adaptieve werking is de spelomgeving van een leerling uitsluitend bedoeld voor deze leerling. Het niveau van de opgaven wordt namelijk bepaald door de antwoorden die een leerling geeft. Vandaar dat het in het belang is van een leerling dat verder niemand in zijn of haar spelomgeving speelt.

Meer over onze technologie, de spellen en de wetenschappelijke onderbouwing kun je lezen in onze whitepaper.

Resultatenrapportage

Onze producten hebben een uitgebreide resultatenrapportage, welke gebruikt kan worden als inzicht in prestaties en als handvat voor instructie. In de beheerdersomgeving kunnen resultaten worden opgevraagd per groep, per klas of per individuele speler. Dit biedt inzicht in sterke en zwakke punten, veelgemaakte fouten en de ontwikkeling van spelers. Het geeft tevens een goed beeld van het niveau van spelers op verschillende domeinen ten opzichte van referentiegroepen.
Het individuele overzicht wordt beschikbaar zodra een leerling begint met spelen. De positie van de leerling ten opzichte van een referentiegroep (vergelijkingsgroep) wordt pas informatief wanneer er genoeg opgaven zijn gemaakt om de speler te kunnen vergelijken.

Wil je meer informatie over deze resultatenrapportage? Bekijk dan de instructie resultaten van spelers.

Problemen met de online leeromgevingen van Prowise Learn?

Je kunt Prowise Learn gebruiken op zowel je computer, laptop als tablet. Prowise Learn bestaat namelijk uit webapplicaties die volledig toegankelijk zijn via een internet browser.
Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Een relatief recente versie van een internet browser, zoals Safari, Edge, Firefox of Chrome.
  • Een goede internetverbinding.

Aan de slag!

Tot slot wensen wij jou en je leerlingen veel plezier met het spelen en leren in de online leeromgevingen van Prowise Learn. Bij vragen of problemen kun je mailen naar learn@prowise.com. Antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op onze website.

Misschien ook interessant: