Opstartinstructies Prowise Learn

Start

Hallo, welkom in de Prowise Learn-wereld. Het klaarzetten van onze oefenprogramma’s kost je ongeveer een klein half uur. Nadat de programma’s zijn ingesteld heb je er vrijwel geen omkijken meer naar.

Voor je kinderen worden automatisch inloggegevens gegenereerd waarna ze zonder verdere instructie aan de slag kunnen met onze producten. Wij adviseren om kinderen wekelijks in de oefenprogramma’s te laten spelen. Ze kunnen dit zelfstandig doen en het kost ongeveer 15-30 minuten per programma.

Hulp en ondersteuning

Als je bent ingelogd in de beheerdersomgeving, vind je bovenaan een helpicoontje (vraagteken). Hier vind je veel informatie en instructies. Je kunt beginnen met de ‘Eerste keer gebruiken instructie ‘ waarin wordt uitgelegd hoe je leerlingen invoert.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van onze programma’s? Bekijk dan de volgende instructies: Spelen in onze producten, Beschikbaarheid spellen, en Resultaten.

Inloggen Spelers

Spelers loggen net als ouders in via het inlogscherm van Learn. Hiervoor heeft een gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Na het invoeren van de leerlingen kun je de lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden van leerlingen vinden in de backend (Beheer > Wachtwoorden spelers). Na het inloggen kan een speler kiezen voor Rekentuin, Taalzee of Words and Birds.

Inloggen bij Prowise Learn

Wijzigen wachtwoorden

Indien een speler zijn/haar wachtwoord moeilijk kan onthouden of wanneer een wachtwoord van een speler bij anderen bekend is, kun je dit aanpassen in het dashboard. Ga naar Beheer > Wachtwoorden spelers en klik hiervoor op Wachtwoord wijzigen achter de naam van de speler. Je kunt tevens je eigen inloggegevens aanpassen. Ga hiervoor naar Beheer > Mijn wachtwoord wijzigen.

Wil je de producten zelf ook eens spelen?

Als je bent ingelogd met je eigen inloggegevens, heb je de mogelijkheid om onze producten uit te proberen door te klikken in de menubalk op Spelomgeving. Via de pijltjes, rechtsboven in de menubalk, kun je switchen naar een ander product en ook deze uitproberen door te klikken op Spelomgeving.

Middels de Spelomgeving zie je exact wat spelers zien wanneer ze onze spellen spelen. Het belangrijke verschil met de producten voor spelers is dat de resultaten in je Spelomgeving niet worden opgeslagen. Het is puur bedoeld om spellen uit te proberen.

Adaptief, hoe werkt dat?

AdaptiefDe oefenprogramma’s van Prowise Learn zijn uniek vanwege de wetenschappelijk bewezen adaptieve technologie, welke is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee krijgen spelers altijd opgaven en feedback aangeboden op het eigen niveau. Snel veel goede antwoorden geven leidt vanzelf tot moeilijkere opgaven. Hierdoor kan het gebeuren dat goede spelers soms opgaven aangeboden krijgen, die nog niet zijn behandeld in de klas. Bij te moeilijke opgaven kunnen spelers fouten maken of op het vraagteken klikken. De computer registreert dit en zal weer een opgave kiezen uit een makkelijker gebied. Alleen bij de eerste keer spelen zal het programma even moeten zoeken wat het niveau is van de speler. Vervolgens krijgt de speler altijd opgaven op het eigen niveau en is het zo ingesteld dat het altijd het merendeel van het aantal opgaven goed maakt.

Vanwege de adaptieve werking is de spelomgeving van een speler uitsluitend bedoeld voor deze speler. Het niveau van de opgaven wordt namelijk bepaald door de antwoorden die een speler geeft. Vandaar dat het in het belang is van een speler dat verder niemand in zijn of haar spelomgeving speelt.

Meer over onze technologie, de spellen en de wetenschappelijke onderbouwing kun je lezen in onze whitepaper.

Resultatenrapportage

Onze producten hebben een uitgebreide resultatenrapportage welke gebruikt kan worden als inzicht in prestaties. In het dashboard kunnen resultaten worden opgevraagd per kind. Dit biedt inzicht in sterke en zwakke punten, veelgemaakte fouten en de ontwikkeling van je kind(eren). Het geeft tevens een goed beeld van het niveau van je kind op verschillende domeinen ten opzichte van referentiegroepen.
Het individuele overzicht wordt beschikbaar zodra je kind begint met spelen. De positie van je kind(eren) ten opzichte van een referentiegroep wordt pas informatief wanneer er genoeg opgaven zijn gemaakt om de speler te kunnen vergelijken.

Wil je meer informatie over deze resultatenrapportage? Bekijk dan de instructie resultaten van spelers.

Problemen met de online leeromgevingen van Prowise Learn?

Je kunt Prowise Learn gebruiken op zowel je computer, laptop als tablet. Prowise Learn bestaat namelijk uit webapplicaties die volledig toegankelijk zijn via een internet browser.
Hiervoor heb je het volgende nodig:

• Een relatief recente versie van een internet browser, zoals Safari, Edge, Firefox of Chrome.
  • Een goede internetverbinding.

Aan de slag!

Tot slot wensen wij jou en je kinderen veel plezier met het spelen en leren in de online leeromgevingen van Prowise Learn. Bij vragen of problemen kun je mailen naar learn@prowise.com. Antwoorden op veelgestelde vragen zijn te vinden op onze website.