Voorbereidingen nieuwe schooljaar

Start

Wat leuk dat je ook dit jaar gebruikmaakt van Prowise Learn! Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe klassenindeling. Heb je al een koppeling met Basispoort? Dan staat alles vanzelf klaar voor het nieuwe schooljaar.

Zo niet, dan kun je Prowise Learn handmatig klaarmaken voor het nieuwe schooljaar.

1. Klaarmaken voor het nieuwe schooljaar met Basispoort

Gebruik je een koppeling met Basispoort? Dan hoef je niets te doen. Alle leerlingen en leerkrachten worden in één keer op de juiste manier klaargezet in Prowise Learn voor het nieuwe schooljaar.

Handmatig klaarmaken voor het nieuwe schooljaar

Heb je een koppeling met Basispoort? Dan is het niet meer mogelijk gebruikers handmatig in te voeren. Door de automatische synchronisatie met Basispoort zullen alle nieuwe leerlingen ook automatisch een account krijgen in Prowise Learn.

Wil je handmatig Prowise Learn klaarmaken voor het nieuwe schooljaar? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Prowise Learn.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers.
  • Klik nu onderaan het scherm op Verander de groep voor alle spelers en kies voor +1.

• Doublerende leerlingen pas je handmatig aan door achter de naam van de leerling op Bewerken te klikken.
  • Klik vervolgens op Beheer > Schoolklassen.

• De oude groep 8 is nu leerjaar 9 geworden. Verwijder deze groep met de actie Verwijderen.
  • Komt er een klas bij? Klik dan onderaan op Nieuwe Schoolklas.
  • Klik vervolgens op Docenten Toewijzen achter de klassen waar de leerkrachten van zijn veranderd.
  • Selecteer de nieuwe leerkracht en klik op Klas in. Selecteer de oude leerkracht en klik op Klas uit.

• Nieuwe leerlingen moeten weer handmatig worden ingevoerd. Hier staat uitgelegd hoe dat moet.
  • Klik opnieuw op Beheer > Schoolklassen en klik achter iedere schoolklas op Bekijken. Hier kun je nagaan of de juiste leerkrachten en leerlingen in de klas zitten.

Nu heb je met succes onze programma’s klaargemaakt voor het nieuwe schooljaar. We wensen jou en je leerlingen weer veel plezier met Learn!

Problemen?

Mocht je problemen ondervinden tijdens het klaarzetten van Prowise Learn voor het nieuwe schooljaar? Op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur zijn we bereikbaar via 0800-5021.