Voorbereidingen nieuwe schooljaar

Start

Aan het eind van het schooljaar of aan het begin van het nieuwe schooljaar is het belangrijk dat je eenmalig je account klaarmaakt voor het nieuwe schooljaar. Bijvoorbeeld het ophogen van de schoolklas van je kind(eren). In deze instructie begeleiden we je bij deze wijzigingen.

1. Kind(eren) een groep ophogen

Je kind(eren) zitten na de vakantie waarschijnlijk een groep hoger. Het is van belang dat je deze wijziging doorvoert in de producten van Oefenweb, aangezien de groep van je kind gebruikt wordt in de Resultaten. Wanneer de groep van je kind niet overeenkomt met de werkelijkheid kan dit je een verkeerd beeld geven van de capaciteiten van je kind. De resultaten van spelers worden namelijk afgezet tegen de resultaten van alle spelers uit dezelfde groep.

• Ga in de backend naar Beheer – Gebruikers
  • Je krijgt nu het venster Spelers , zoals in de onderstaande afbeelding.Gebruikers overzicht familie
  • Onder de tabel met de spelers staat de link: Verander de Groep voor alle Spelers
  • Klik op Verander de Groep voor alle spelers
  • Je krijgt nu het scherm Verander de Groep voor alle spelers, zoals in de onderstaande afbeelding.Verander groep alle spelers
  • Kies voor +1 groep en klik daarna op Opslaan.
  • Je kinderen zijn nu een groep hoger geplaatst, zoals hieronder te zien.Groep jaar opgehoogd
  • Als je een kind dat doubleert vervolgens een groep lager wilt zetten, klik je in de tabel met de spelers op de knop Bewerken in de rij van het kind dat doubleert.
  • Geef bij Groep de juiste groep aan waartoe het kind behoort.

2. Gebruikers deactiveren

Als je kind van school is gegaan of om een andere reden geen gebruik meer maakt van de Oefenwebproducten kun je het account van je kind deactiveren. Indien je de resultaten wilt kunnen terugkijken, volg dan de volgende stap:

• Ontkoppel het kind van producten onder Beheer – Licenties koppelen door de vinkjes achter de naam van het kind weg te klikken. Op deze manier neemt het kind geen licenties meer in beslag en kan het niet meer inloggen. Je kunt nog wel de resultaten en gegevens van het kind bekijken. De licenties zijn weer vrij om aan een ander kind toe te wijzen. Licenties blijven altijd beschikbaar zolang je abonnement loopt en kunnen dus hergebruikt worden als een kind voor afloop van je abonnement er niet meer mee werkt.

Definitief Verwijderen

Indien je de gegevens en resultaten van een speler volledig wilt verwijderen uit uw backend, dan kun je het kind verwijderen.

Ga hiervoor naar Beheer – Gebruikers.

• Vink het kind aan dat je wilt verwijderen.
  • Klik vervolgens op Verwijderen.

3. Problemen?

Mocht je problemen ondervinden bij het aanpassen van je administratie voor het nieuwe schooljaar dan kunt je een mail sturen naar beheer@oefenweb.nl