Voorbereidingen nieuwe schooljaar

Start

Aan het eind van het schooljaar of aan het begin van het nieuwe schooljaar is het belangrijk dat u eenmalig uw account klaarmaakt voor het nieuwe schooljaar. Bijvoorbeeld het ophogen van de schoolklas van uw kind(eren). In deze instructie wordt u stap voor stap begeleid bij het doorvoeren van deze en andere wijzigingen.

1. Uw kind(eren) een groep ophogen

Uw kind(eren) zitten na de vakantie waarschijnlijk een groep hoger. Het is van belang dat u deze wijziging doorvoert in de producten van Oefenweb, aangezien de groep van uw kind gebruikt wordt in het Resultaten gedeelte. Wanneer de groep van uw kind niet overeenkomt met de werkelijkheid kan dit u een verkeerd beeld geven van de capaciteiten van uw kind. De resultaten van spelers worden namelijk afgezet tegen de resultaten van alle spelers uit dezelfde groep.

• Ga in de backend naar Beheer – Gebruikers
  • U krijgt nu het venster Spelers , zoals in de onderstaande afbeelding.Gebruikers overzicht familie
  • Onder de tabel met de spelers staat de link: Verander de Groep voor alle Spelers
  • Klik op Verander de Groep voor alle spelers
  • U krijgt nu het scherm Verander de Groep voor alle spelers, zoals in de onderstaande afbeelding.Verander groep alle spelers
  • Kies voor +1 groep en klik daarna op OK.
  • Uw kinderen zijn nu een groep hoger geplaatst, zoals hieronder te zien.Groep jaar opgehoogd
  • Als u een kind dat doubleert vervolgens een groep lager wilt zetten, klikt u in de tabel met de spelers op de knop Bewerken in de rij van het kind dat doubleert.
  • Geef bij Groep de juiste groep aan waartoe het kind behoort.

2. Gebruikers deactiveren

Als uw kind van school is gegaan of om een andere reden geen gebruik meer maakt van de Oefenwebproducten kunt u het account van uw kind deactiveren. Indien u de resultaten wilt kunnen terugkijken, volg dan de volgende stap:

• Ontkoppel het kind van producten onder Beheer – Product Toewijzing door de vinkjes achter de naam van het kind weg te klikken. Op deze manier neemt het kind geen licenties meer in beslag en kan het niet meer inloggen. U kunt nog wel de resultaten en gegevens van het kind bekijken. De licenties zijn weer vrij om aan een ander kind toe te wijzen. Licenties blijven altijd beschikbaar zolang uw abonnement loopt en kunnen dus hergebruikt worden als een kind voor afloop van uw abonnement er niet meer mee werkt.

Definitief Verwijderen

Indien u de gegevens en resultaten van een speler volledig wilt verwijderen uit uw backend, dan kunt u het kind deactiveren (definitief verwijderen uit uw backend).

Enkele Gebruiker Deactiveren

Ga hiervoor naar Beheer – Gebruikers.

• Vink het kind aan dat u wilt verwijderen.
  • Klik vervolgens op Deactiveren.

Meerdere Gebruikers Deactiveren

Ga hiervoor naar BeheerDeactiveren.
Deactiveren

• Kies achter Rol welke soort gebruikers u wilt deactiveren.
  • Vervolgens klikt u in het Gebruikersvenster de namen van de gebruikers aan die u wilt deactiveren. Klik vervolgens op Deactiveren.

Tip 1: Als u de CTRL-toets (voor Apple-gebruikers de CMD-toets) ingedrukt houdt terwijl u gebruikers aanklikt kunt u meerdere gebruikers tegelijkertijd selecteren.

Tip 2: Als u de SHIFT-toets ingedrukt houdt en een gebruiker en vervolgens nog een gebruiker verderop in de lijst aanklikt, selecteert u ook alle gebruikers die ertussenin staan.

3. Problemen?

Mocht u problemen ondervinden bij het aanpassen van uw administratie voor het nieuwe schooljaar dan kunt u een mail sturen naar beheer@oefenweb.nl