Voorbereidingen nieuwe schooljaar

Start

Wat leuk dat je nog een jaar gebruik gaat maken van Oefenweb! Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe schoolklas. Het ophogen van de schoolklas van je kind(eren) is gemakkelijk gedaan.

1. Je kind een groep ophogen

Je kind zit na de vakantie waarschijnlijk een groep hoger. Het is van belang dat je deze wijziging doorvoert in de producten van Oefenweb, aangezien de resultaten van je kind vergeleken worden met de referentiegroep waar hij/zij aan is toegewezen.

• Log in met je inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan op Beheer > Gebruikers.
  • Klik onderaan het scherm op Verander de Groep voor alle Spelers en klik op +1

• Klik op Opslaan.
  • Je kind is nu een groep hoger geplaatst.

Heb je per ongeluk je kind in een te hoge groep geplaatst of doubleert je kind? Ga dan naar Beheer > Gebruikers en klik achter de naam van je kind op Bewerken.

2. Deactiveren van spelers

Als je kind van school is gegaan of om een andere reden geen gebruik meer maakt van Oefenweb kun je het account deactiveren. Je kan je kinderen deactiveren door ze te ontkoppelen van een licentie of door ze definitief te verwijderen.

2.a Licentie van je kind loskoppelen

Wil je dat je kind geen licentie meer in gebruik nemen? Volg dan deze stappen:

• Log in met je inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Licenties koppelen.
  • Klik het vinkje voor je kind weg om je kind te ontkoppelen van een licentie.
  • Je kind staat nu nog wel in de Beheerdersomgeving, maar neemt geen licentie meer in gebruik.

2.b Je kind definitief verwijderen uit Oefenweb

Wil je je kind definitief verwijderen uit de beheerdersomgeving van Oefenweb? Volg dan deze stappen. Let op! Je kunt de gegevens van je kind niet meer terughalen nadat deze definitief is verwijderd.

• Log in met je inloggegevens bij Oefenweb.
  • Zodra je bent ingelogd klik je bovenaan in de Beheerdersomgeving op Beheer > Gebruikers Verwijderen.
  • Vink je kind aan en klik op Verwijderen.